Tratamente hemoroizi cu ajutorul produselor Plafar

Ultimele trei decenii au adus cu ele foarte multe inovatii in lumea medicinei. Printre aceste inovatii se numara si o serie de terapii pentru tratamentul bolii hemoroidale. Daca la finalul secolului trecut, atat pacientii, cat si medicii preferau metodele de tratament chirurgicale sau cele care foloseau substante medicamentoase clasice, noul mileniu a condus la o revolutie a naturii, revolutie care se reflecta si la nivelul terapiilor preferate. Astfel, datorita dorintei pacientilor de a se trata cu ajutorul unor remedii naturale, provenite din plante medicinale, oamenii de stiinta au cercetat eficacitatea diverselor principii extrase din aceste plante in lupta cu boala hemoroidala. Cele care au prezentat un raport eficient intre beneficiul terapeutic si efectele adverse au fost incluse in preparate farmaceutice si comercializate pentru tratamentul hemoroizilor. In Romania, compania Plafar detine cea mai larga paleta de produse farmaceutice naturiste, utilizate atat in scop curativ, cat si in scop preventiv, de catre persoane cu varste cuprinse intre cincisprezece ani si optzeci de ani.https://i2.wp.com/www.carmenalbisteanu.ro/wp-content/uploads/2012/09/plafar.jpg

Prin urmare, cele mai folosite produse Plafar sunt:

  • Ceaiul de stejar: in acest caz, se foloseste coaja de stejar, recoltata la finalul lunii mai si uscata timp de cateva luni. Se prefera ca arborele sa aiba cel putin zece ani de viata, pentru a putea contine principiile active necesare tratamentului bolii hemoroidale. Prin urmare, coaja de stejar are efect antiseptic, antidiareic, hemostatic si cicatrizant. Este bine de stiut ca efectul antidiareic apare doar la administrare pe cale orala, pe cand celelalte trei efecte se manifesta atat la administrare locala, cat si la administrare pe cale orala. In cazul bolii hemoroidale, se foloseste coaja de stejar sub forma de decoct concentrat. Astfel, se vor adauga aproximativ 30 de grame de produs la 250 ml de apa si se vor fierbe timp de douazeci de minute. Este de preferat ca procesul de fierbere sa se continue pana cand volumul initial de apa ajunge sa se injumatateasca, chiar daca timpul va depasi cele douazeci de minute. Se strecoara printr-un filtru de tifon imediat. Ulterior, se asteapta aproximativ o ora si se foloseste lichidul obtinut pentru bai de sezut sau pentru cataplasme care se aplica direct pe rana. Tratamentul se repeta o data pe zi, in perioada dintre crizele hemoroidale si de pana la sase ori pe zi, in plina criza hemoroidala.
  • Ceaiul de troscot: cunoscuta drept Polygonum aviculare pentru lumea stiintifica, troscotul este una dintre cele mai utilizate plante medicinale cu efect antihemoragic, cicatrizant, astringent si slab antibacterian. Spre deosebire de stejar, troscotul nu este un arbore, ci o planta perena, de la care se folosesc florile, frunzele si tulpinile. Ele se culeg incepand cu mijlocul lunii aprilie pana la finalul lunii iunie, moment in care se usuca timp de doua luni. Ulterior, se poate prepara decoctul specific ce face parte din schema de terapie antihemoroidala. Prin urmare, 250 ml de apa clocotita se adauga peste 45 de grame de produs uscat si se lasa in contact timp de jumatate de ora. Decoctul obtinut se filtreaza printr-un filtru de panza sau de tifon, operatia repetandu-se de oricate ori este nevoie pana cand filtratul devine perfect limpede. Este interzisa utilizarea unor filtre de metal, deoarece acestea vor dezactiva principiile active din troscot. Pacientul va efectua bai de sezut cu acest decoct, timp de sase zile, de doua ori pe zi. Se poate utiliza si sub forma de cataplasme, dar doar in cazurile in care hemoroizii sunt sangeranzi.
  • Tinctura de tataneasa: este un produs pe baza de alcool, fiind, de fapt, un macerat de radacina de tataneasa. Fiind un foarte bun antiinflamator, antihemoragic si calmant, produsul este recomandat in tratamentul afectiunilor cu caracter inflamator, care afecteaza zonele periferice ale corpului. Hemoroizii intra in aceasta categorie si pot fi tratati cu succes cu ajutorul tincturii de tataneasa. Este de preferat ca tinctura sa nu se aplice direct pe locul afectat, ci sa se foloseasca prin intermediul unor comprese.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s